FANDOM


Børn af Morken, som de tilbeder under navnet Morad-Duhn.

Dværge er født af stenene og bliver meget ældre end mennesker, 800-1000 år. En dværg betragtes som en olding hvis han lever over 1000 år. Den ældste kendte dværg var Drok Sortbrænder, der blev 1379 år gammel.

Inddelt i klaner.

Traditionelt fjender med elverne siden Den Unævnelige Krig. De hader og afskyr elvere - alle elvere - da de husker en tid da alle elvere var de samme elvere.

Lever hyppigst i fæstninger.

Generelt kan man forvente sig, at alle dværge er bevæbnede, men det er kun dværge af krigerstanden der bærer krigsøkser, hvilket er et levn fra Den Første Krig. Dværgenes ældgamle lov sikrer alle dværge retten til at forblive bevæbnede, men fastslår også at det er en alvorlig forbrydelse at bære økse. Af respekt afvæbner en dværg sig som regel foran sin Konge eller Klanhoved, men han er strengt taget ikke påkrævet at gøre det.

Dværge er meget stædige og bærer nag meget længe. De husker hvis de bliver gjort uret. Heraf kommer ordsproget "en dværg glemmer aldrig.

Fører ofte krig mod orker , trolde , sortelvere og andet fælt der bor i verdens dybe steder


Skæg

Dværgenes skæg betyder enormt meget for dem. At få klippet sit skæg, eller hår, er meget skamfuldt, og den dag en ung dværg udvokser sit første fuldskæg, holdes der en ”træde-ind-i-de-voksnes-rækker”-ceremoni.

Dværge bærer deres skæg i specifikke frisurer, hvor forskellige typer fletninger, perler, farver betyder forskellige ting – disse traditioner, og modeluner er ikke uniforme for dværge generelt, men tilhører den enkelte bystat.

De strengeste dværgestraffe involverer at få klippet sit skæg og hår delvist eller helt af.

Stensans

Fæstninger Edit

Klaner Edit